banner-std-1.jpg

Over ons

Ohmann Notariaat staat bekend om zijn persoonlijke en deskundige aanpak. Ohmann Notariaat heeft een mooie geschiedenis, die teruggaat tot het oudste notarisprotocol van Wassenaar. Ohmann Notariaat bedient al meer dan 200 jaar Wassenaar, Den Haag en omgeving. Met een team van ervaren specialisten heeft Ohmann Notariaat ruime expertise op het gebied van Ondernemingsrecht, Familierecht (Estate Planning) en Vastgoed.

Daniel Ohmann
Notaris, gespecialiseerd in Ondernemingsrecht
T: 070-5123131
F: 070-5112110
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opvolger van:

 • J.A.C.M. Geurts (2018)
 • B. den Hartog (2003)
 • J.S. de Borst (1983)
 • J.Th. Hovingh (1962)
 • H.C.A. Vermeulen van Kruiningen (1946)
 • C. Munnich (1922)

Onze medewerkers

Daniel Ohmann

Daniel Ohmann studeerde Nederlands recht en notarieel recht aan de Universiteit Leiden (beide cum laude afgerond). In 2000 studeerde hij een half jaar aan Sciences Po in Parijs. Daniel begon zijn carrière in 2004 bij het advocaten- en notariskantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn in Den Haag en maakte daar deel uit van de secties Ondernemingsrecht en Personen- en familierecht.

In 2009 rondde hij de postdoctorale Grotius Specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht cum laude af. Tijdens zijn periode bij Pels Rijcken heeft Daniel ook een half jaar bij HBN Law op Curaçao gewerkt.

Daniel is vaste docent stichtingen- en verenigingenrecht en personenvennootschappen aan de Beroepsopleiding voor het Notariaat en geeft ook maatwerkcursussen op het gebied van het ondernemingsrecht en familierecht. Daarnaast publiceert hij regelmatig op zijn vakgebied, onder meer als redacteur van het tijdschrift Rechtspraak Notariaat. Tevens maakt hij deel uit van de Geschillencollege van Het Nederlandse Rode Kruis en is hij als vrijwilliger betrokken bij verschillende goede doelen.

Begin 2018 richtte Daniel zijn eigen kantoor Ohmann Notariaat op, als opvolger van Geurts en Partners. Per 1 april is hij bij Koninklijk Besluit benoemd tot notaris. Hij staat onder meer (familie)ondernemingen, (semi)-publieke instellingen en non profit instellingen bij, waarbij hij tevens zorg draagt voor de familierechtelijke belangen van de ondernemer (huwelijkse voorwaarden, testamenten en estate planning).

Naast Nederlands spreekt Daniel ook vloeiend Engels. Hij beheerst verder het Frans, Duits en Spaans.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Korien van Steenbergen

Korien van Steenbergen is in 1990 als kandidaat-notaris haar werkzaamheden in de kop van Noord-Holland gestart op het kantoor van notaris mr. D. Butijn (algemene praktijk). Later was zij werkzaam bij SBH Notarissen en mr. M.H.A. Butijn.

Haar taak omvatte het behandelen van dossiers, voornamelijk op het gebied van het familierecht. Daarnaast verving zij als waarnemer enkele dagdelen per week de notaris. In december 2012 heeft zij de overstap gemaakt naar notariskantoor Geurts en Partners, waar zij sinds maart 2014 als toegevoegd notaris werkzaam is. Per 1 april 2018 is zij als toegevoegd notaris verbonden aan Ohmann Notariaat.

Mensen zijn geneigd te denken dat het notariaat saai is. Voor Korien is dat niet zo. Zij vindt het een prachtig beroep, waarin je veel kunt betekenen voor cliënten tijdens de hoogte- en dieptepunten van hun leven. Bovendien heeft zij te maken met mensen uit alle geledingen van de samenleving.

Het prettige van het notariële werk vindt zij dat het praktijkgericht is en doordat de juridische en fiscale wetgeving voortdurend verandert, is haar werkterrein continu in beweging. Daardoor is er nooit sprake van werken op de automatische piloot.

Korien heeft veel ervaring met het uitzoeken van erg complexe nalatenschappen (ingewikkeld erfgenamenonderzoek, onwillige erfgenamen en ruzieboedels) en beschikt over veel specialistische kennis op het gebied van het familierecht.

Haar opgedane kennis en ervaring kan zij in de praktijk brengen op een kleinschalig en laagdrempelig notariskantoor, waarin wordt geluisterd naar en de tijd wordt genomen voor cliënten.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Mireille Bosscher

Mireille Bosscher werkt sinds 1997 in het notariaat en is vanaf juli 2023 als ervaren estate-planner/kandidaat-notaris werkzaam bij Ohmann Notariaat. Voordien werkte zij bij enkele Haagse kantoren.
Mireille is gespecialiseerd in internationaal erfrecht en huwelijksvermogensrecht, met de nadruk op Frans recht.
Mireille studeerde Notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen rondde haar studie notarieel recht af in het jaar 1997. Sinds 2005 heeft zij zich gespecialiseerd in Frans recht.

Specialismen
Het algemene familievermogensrecht en Frans recht en in het bijzonder:

Internationaal

 • Het opstellen van testamenten, huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontracten waarbij internationale aspecten een rol spelen zoals bij expats, Nederlanders die naar het buitenland verhuizen of relaties tussen partners van verschillende nationaliteit;
 • Het adviseren over nalatenschappen met een internationaal karakter, bijvoorbeeld ingeval van overlijden van een expat in Nederland of van een Nederlander in het buitenland, wanneer het nagelaten vermogen zich (deels) buiten Nederland bevindt of wanneer een in het buitenland overleden persoon in Nederland gelegen vermogen nalaat;
 • Het adviseren over internationale estate planning;
 • Het adviseren over verdeling van vermogen in internationale echtscheidingen.

Adviseur

 • Het optreden als partij-adviseur bij de afwikkeling van nalatenschappen of als lawyers-lawyer ingeval van erfrechtelijke procedures, al dan niet met internationaal karakter.
 • Het geven van advies en/of second opinion bij geschillen op het gebied van erfrecht of familievermogensrecht.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Anne-Marie Oomen

Anne-Marie Oomen werkt sinds 2005 als kandidaat-notaris en is sinds november 2023 werkzaam bij Ohmann Notariaat.
Anne-Marie heeft hiervoor ervaring opgedaan bij grotere advocaten – en notariskantoren en is gespecialiseerd in het familievermogensrecht en het erfrecht, zowel op nationaal als internationaal terrein.
Anne-Marie adviseert onder andere over het opstellen van testamenten, huwelijkse voorwaarden, samenlevingsovereenkomsten en schenkingen. Daarnaast wikkelt zij nalatenschappen af, waarbij zij zich in het bijzonder heeft gespecialiseerd in de vereffening van nalatenschappen. Anne-Marie wordt dan ook regelmatig door de rechtbank tot vereffenaar benoemd.
Anne-Marie is in 2005 (met genoegen) afgestudeerd in het Notarieel Recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Lidmaatschappen
Lid van de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN)
Lid van de Nederlandse Organisatie voor Executeurs (NOVEX)
Lid van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB)

Opleidingen
Specialisatieopleiding Vereffening Nalatenschappen jaargang 2023 bij Familie- & Erfrecht Instituut Nederland (FEIN)
Specialisatieopleiding Executele en Vereffening van de Nederlandse Organisatie voor Executeurs (NOVEX)
Specialisatieopleiding Estate Planning
Beroepsopleiding Notariaat
Vrije Universiteit Amsterdam, Notarieel Recht

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Joris Kempen

Joris Kempen is in augustus 2022 begonnen als kandidaat-notaris bij Ohmann notariaat. Zijn studie notarieel recht aan de Universiteit Leiden heeft hij vlak daarvoor in juli 2022 afgerond. Hij is dagelijks bezig met werkzaamheden waarbij de ondernemer centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan het oprichten van entiteiten (bijvoorbeeld een B.V.) en het wijzigen van statuten. Naast deze werkzaamheden op het gebied van het ondernemingsrecht wordt hij ook regelmatig betrokken bij werkzaamheden op andere rechtsgebieden.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Stan Zwirs

Stan Zwirs heeft in mei 2019 zijn start in het notariaat gemaakt, als parttime notarieel medewerker in de omgeving van Utrecht. In mei 2023 rondde hij de Master Notarieel Recht af aan de universiteit van Leiden, om vervolgens als kandidaat-notaris aan de slag te gaan bij Ohmann Notariaat per 1 september 2023. Hij is tweetalig opgeleid en spreekt vloeiend Engels, maar heeft als moedertaal Nederlands. Verder beheerst Stan nog het Duits en Frans.

Naast zijn betrokkenheid op bestuursniveau bij zijn eigen vereniging in de watersport, is hij ook bekend met het notariële aspect van rechtspersonen. Zijn ervaring ligt vooral in het ondernemingsrecht, met name als het gaat om akten van statutenwijziging, oprichtingen van entiteiten en aandelenoverdrachten. Bij zijn vorige kantoor heeft hij bovendien nog een bestuursoverdracht van een scholengemeenschap begeleid.
Met betrekking tot het vastgoedrecht heeft hij meer dan eens akten van inbreng (van een onroerend goed in een B.V.) onder handen genomen, als één van de overlappende akten van het vastgoedrecht en ondernemingsrecht. Los daarvan heeft Stan een specialisatie in royementen van hypotheken en beslagen, waar hij na enkele jaren ervaring ook meerdere (oud-)collega’s bij heeft begeleid.
Zijn werkzaamheden bij Ohmann Notariaat zullen zich dus vooral richten op het ondernemingsrecht en vastgoedrecht.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Anita van den Berg

Anita van den Berg is sinds 1 april 2000 werkzaam op dit kantoor. Zij is begonnen bij oud-notaris Boudewijn den Hartog en heeft daarna voor diens opvolger oud-notaris Jeannine Geurts gewerkt. Inmiddels heeft zij dan ook veel ervaring opgedaan binnen de notariële praktijk. Zij is met name actief op het familierecht waar zij voornamelijk toegevoegd notaris Korien van Steenbergen ondersteunt.

Haar werk bestaat uit administratieve en ondersteunende werkzaamheden, (telefonisch) contact met cliënten en het opstellen van concept-akten. Gezien haar ruime ervaring op dit kantoor en kennis van de Wassenaarse praktijk, vormt Anita ook een belangrijke toegevoegde waarde op secretarieel gebied en is zij inzetbaar voor de algemene praktijk.

Anita werkt op maandag, dinsdagochtend, woensdag en donderdag.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Annemarie Klijn

Annemarie Klijn is sinds 2015 werkzaam in het notariaat en vanaf augustus 2021 als notarieel medewerker werkzaam bij Ohmann Notariaat. Annemarie is gespecialiseerd in het vastgoedrecht.

Gedurende de afronding van de opleiding HBO Rechten aan de Hogeschool Leiden is Annemarie begonnen met haar werkzaamheden in de vastgoedpraktijk van het notariaat. De afgelopen jaren heeft Annemarie veel praktijkervaring opgedaan dankzij de verzorging van vele overdrachten en het volgen van diverse cursussen.
Zij beschikt over ruime ervaring op het gebied van het opstellen van koopovereenkomsten, het verzorgen van overdrachten van woningen en bedrijfspanden, het opstellen van hypotheekakten, het opstellen akten van verdeling en alles wat hierbij komt kijken om tot een goed eindresultaat te komen en de akten te laten passeren.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Danique Ton

Danique Ton is in haar derde jaar van de opleiding HBO-Rechten stage komen lopen bij Ohmann Notariaat. Tijdens haar studie was haar interesse gewekt voor het familierecht en was het een logische stap om als stagiaire een kijkje te gaan nemen in het notariaat. Inmiddels heeft zij het hbo afgerond en is zij alweer een tijdje bij Ohmann Notariaat werkzaam, op dit moment als notarieel medewerker. Zij ondersteunt haar collega's op de verschillende rechtsgebieden en houdt zich daarnaast bezig met de algemene praktijk. Haar werkzaamheden bestaan onder andere uit contact met cliënten, het opstellen van onderhandse stukken en het opmaken van concept-akten. Zij vindt het vooral leuk dat dit vak zoveel facetten heeft, hierdoor is geen dag hetzelfde! Momenteel volgt Danique de opleiding Notarieel Recht aan Universiteit Leiden dus het notariaat zal zij voorlopig dan ook niet verlaten.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Sophie Smit

Sophie Smit is per september 2021 begonnen bij Ohmann Notariaat als stagiaire. Haar stage is inmiddels afgelopen en Sophie is nu werkzaam als notarieel medewerker. Sinds augustus 2023 is Sophie afgestudeerd aan de Hogeschool Leiden. Inmiddels volgt Sophie de pre-master Rechtsgeleerdheid aan de Open Universiteit Amsterdam. Binnen het kantoor houdt zij zich onder andere bezig met het verzorgen van legalisaties, contact met cliënten en andere algemene praktijkwerkzaamheden. Daarnaast verricht zij voornamelijk werkzaamheden op het gebied van het ondernemingsrecht. Haar interesse ligt dan ook vooral bij het ondernemingsrecht aangezien de onderwerpen die daarbij aan bod komen erg uiteenlopend zijn.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Julius de Kolf

Julius de Kolf is in februari 2022 bij Ohmann Notariaat begonnen als stagiair. Zijn stage is inmiddels alweer afgerond en sinds augustus 2023 mag Julius zichzelf officieel hbo-jurist noemen. Zijn werkzaamheden als notarieel medewerker bestaan onder andere uit het contact met cliënten en het behandelen van dossiers op het gebied van vastgoed. Denk hierbij aan het opvragen van royementsvolmachten, het opmaken van leverings- en hypotheekakten en de inschrijving daarvan bij het Kadaster. Ondanks dat Julius al veel geleerd heeft, kijk hij ernaar uit om zijn kennis op het gebied van vastgoed nog verder uit te breiden.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Sylke van Doorn

Sylke studeert HBO-rechten aan de Hogeschool Leiden. Ze is in maart 2023 als stagiaire begonnen bij Ohmann Notariaat. Tijdens haar stage werd al snel duidelijk dat ze het meest interesse had in ondernemingsrecht. Het is dan ook niet verrassend dat ze na afloop van haar stage in dienst is gekomen als Notarieel Medewerker - Ondernemingsrecht.

Ondanks dat ze nog steeds studeert en leert, is ze ontzettend enthousiast en gemotiveerd om zo actief mogelijk en betrokken te blijven bij het kantoor.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Romy Duivenvoorde

Romy Duivenvoorde is per september 2023 begonnen als stagiaire bij Ohmann Notariaat. Ze studeert HBO-Rechten aan de Hogeschool Leiden en zit momenteel in haar derde jaar. Haar interesse gaat voornamelijk uit naar het Familierecht en Vastgoed, daar hoopt ze tijdens deze stage meer over te leren. Romy heeft al enige ervaring opgedaan in het notariaat en dat is haar erg goed bevallen! Ze kijkt er dan ook naar uit om haar kennis te verbreden en nog meer praktijkervaring op te doen.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ann Wagemaker

Ann Wagemaker is per februari 2024 begonnen als stagiaire bij Ohmann Notariaat. Ze heeft eerst een bachelor Rechtsgeleerdheid gevolgd aan de Universiteit Leiden. Tijdens het volgen van deze bachelor kwam ze erachter dat ze geïnteresseerd is in het Familierecht en in Vastgoed. In het notariaat zijn deze onderwerpen natuurlijk veelvuldig aan de orde. Daarom besloot ze om ook de bachelor Notarieel Recht te gaan volgen. Tijdens haar stage hoopt Ann te ontdekken of ze het notariaat ook leuk vindt in de praktijk. Ze heeft er alle vertrouwen in dat ze een fijne stageperiode tegemoet gaat bij Ohmann Notariaat.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.